Letos sem se podal v nove vode in to je tek na smučeh

Otroci so zrasli, ne potrebujejo me več, žena ima svoje hobije, tako sem sam videl, da tudi jaz počasi potrebujem nekaj kar me bo razveseljevalo. Prihajala je zima in vse bolj mi je postajal všeč šport tek na smučeh. Ker je žena sama videla, da sem večkrat po televiziji gledal tek na smučeh, je predlagala, če bi se tudi sam začel ukvarjati z tem športom. Sprva sem samo zamahnil z roko, potem pa mi je dalo misliti.

Moja žena je smučala in večkrat sem šel z njo samo tako, da sem se sprehajal po zasneženih potek, medtem, ko sem jo čakal. Smučanje mi nikoli ni bilo všeč, bal sem se strmin, nikoli nisem bil ljubitelj strmin in hitrosti, zato mi tudi smučanje ni bilo všeč. Ideja za tek na smučeh pa mi je bila vedno bolj všeč. Predenj pa sem se odločil za ta korak, sem šel z ženo, ko je šla smučat, jaz pa sem si šel sposodit opremo, si najel učitelja in ugotovil že po eni uri, da me tek na smučeh osrečuje. 

Takoj drugi dan sem šel v športno trgovino in si kupil vse za tek na smučeh. Še danes se spomnim občutka sreče, zadovoljstva, da delam prav, da sem končno našel nekaj zase. Sedaj mi poletja niso več tako lepa, ker čakam moje zime in tek na smučeh. Čez poletje mi večkrat pogled uide na smuči, ki počivajo v garaži in že sem z mislimi na snegu. 

Vsak človek potrebuje nekaj za svojo srečo, tisti, ki pravi, da ne in da ga služba in družina preveč utrudijo, da bi zraven počel še kaj drugega, tisti ne dela prav, potrebujemo čas zase in jaz ga sedaj imam in to je tek na smučeh, imam nekaj kar mi dela adrenalin in to me motivira za naprej.