Ekološka zelenjava je danes cenjena, saj ima vse več ljudi zdrav življenjski slog

Dolgo sem premišljeval, kaj bi začel delati, da bi zaslužil še nekaj zraven, pri svoji redni plači. Ker sem živel v hiši, izven mesta in imel velik travnik, sem se odločil, da bo moj dodatni vir prihodka ekološka zelenjava, ki jo bom sam pridelal doma. Sam sem imel velik vrt, vendar, to je bilo za moje potrebe, sedaj pa sem se odločil, da se bom ukvarjal z zelenjavo na veliko.

Tako sem spomladi začel z svojim delom, zoral sem celotni travnik, ga pognojil in tako naredil načrt. Kar nekaj časa sem premišljeval, kaj vse bi sejal in sadil, da bi kasneje lahko prodal. Zavedal sem se, kako cenjena je ekološka zelenjava, zato sem se dela lotil z veseljem. Imel sem srečo, ker sem v tem užival, ni mi bilo težko vse to početi. 

Točno sem vedel, katera je tista zelenjava, ki jo ljudje najbolj potrebujejo, da pa bo moja še ekološka zelenjava, to bo zadetek v polno. Tako sem začel počasi, na veliko sem se oglaševal in počasi je glas šel od soseda so soseda in ko sem dobil stranke, ki živijo v blokih, sem vedel, da sem zmagal. 

Vse bolj in bolj je ekološka zelenjava cenjena, tako tudi sam pridelam čisto naravno zelenjavo, tako da ima res dobre in stalne stranke, ki mi zaupajo. Pot je bila dolga, dela je ogromno, ekološka zelenjava je dobra, zdrava, vendar jo je težko pridelati. Včasih sem zvečer močno utrujen, a da bi to dejavnost opustil, ne morem, nimam srca. Po duši sem človek narave in ko vidim vse te nasmehe mojih strank, ko jim je moja ekološka zelenjava veliko vredna, mi to da motivacije za naprej. 

Ker sem že nekaj časa razmišljal, da bi pustil službo in bi moj vir dohodka bila samo ekološka zelenjava, sem se končno tako odločil. Danes uživam vsak dan v naravi.